Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Η συνήθεια που γίνεται κατάρρευση"

Το βίντεο αυτό αφορά τον εθισμό στις ψυχοτρόπες ουσίες. Μέσα από κινούμενα σχέδια ο δημιουργός, Andreas Hykade, αποτυπώνει αυτόν τον εθισμό και τις δραματικές συνέπειές του.
Πως κάτι που φαίνεται ότι λειτουργεί θετικά στην διάθεση αρχικά, είναι δυνατό να μας εξοντώσει σωματικά και ψυχοσυναισθηματικά; Πρόκειται για μία σταθερή και αργή διαδικασία, που σε κάνει να μην αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος και τον ερχομό της κατάρρευσης.

Το Βίντεο, με έναν πολύ εμπνευσμένο τρόπο αποτυπώνει αυτήν την σταδιακή διαδικασία αποδόμησης, ενώ επισημαίνει το πως μία ουσία είναι δυνατό να γίνει εθιστική.


Το Κίουι, εκτός από χυμό που μπορεί να το ξέρετε από τα κοκτέιλ που πίνετε, είναι και πουλί. Δεν μπορεί να πετάξει και ζει αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία. Απειλείται με εξαφάνιση. Αυτά για το Κίουι.
Ένα Κίουι αρχικά δεν δίνει σημασία σε αυτά που βρίσκει μπροστά του. Στη συνέχεια δοκιμάζει και εθίζεται μέχρι που όλη αυτή η διαδικασία του γίνεται συνήθεια. Συνήθεια γίνεται και η απότομη πτώση, αλλά και η μικρότερη σε διάρκεια… διαδρομή στα ταξίδια.


Καλή θέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου