Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Κρίσεις Πανικού" - Πώς τις διαχειριζόμαστε (βίντεο)



http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_t_o_g_e_wk_h_w_p_tw%3d

Τοποθετείστε το βίντεο στο 24.48.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο από την εκπομπή "Υγεία πάνω από όλα", όπου ο καλεσμένος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλάει για την κρίση πανικού, τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε.
Με κύριες τεχνικές τις ασκήσεις αναπνοής (πολύ σημαντική η μάθηση της σωστής αναπνοής), την απόσπαση της προσοχής, την αλλαγή του τρόπου σκέψης και την συμφιλίωση με αυτό που συμβαίνει μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το τόσο δυσάρεστο και οδυνηρό αίσθημα του πανικού.
Όπως τονίζει ο ψυχίατρος στο βίντεο καλό είναι να λέμε " αυτό που μου συμβαίνει είναι μία κρίση πανικού, δεν τρελαίνομαι ούτε πεθαίνω. Σε όσους έχει χτυπήσει την πόρτα μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς πως είναι αυτή η αίσθηση.
Συνεπώς, μην ανησυχείτε για την απώλεια της υγείας και της πνευματικότητας σας καθώς η κρίση πανικού σας ξεγελά. Αν την αναγνωρίσετε και την αποδεχτείτε χωρίς να την ερμηνεύετε ως απώλεια του ελέγχου, ή επερχόμενη τρέλα ή θάνατο, τότε θα αισθανθείτε καλύτερα.
Ο κύριος Παπαδημητριάδης εξηγεί εύλογα την σημασία της διατροφής στην παρουσία αλλά και συχνότητα των κρίσεων.
Αποφύγετε την καφείνη, τις τροφές με πολύ ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και το κόκκινο κρέας. Μπορείτε να προτιμήσετε τροφές με Ω3 λιπαρά, ξηρούς καρπούς, ψάρι, σκούρα λαχανικά, μπανάνα, αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο.
Επιπλέον μην ξεχνάτε την αξία του νερού, το οποίο είναι αναγκαίο τουλάχιστον σε ποσότητα 2 λίτρων την ημέρα.
Εκτός από την διατροφή, είναι σημαντική και η άσκηση, όπως και η ενασχόληση με δραστηριότητες που χαλαρώνουν.
Μάθετε τους εαυτούς σας να χαλαρώνουν και μιλήστε για το πρόβλημά που αντιμετωπίζετε σε κάποιον είτε είναι κοντινός είτε όχι, της επιλογής σας που θα σας καταλάβει και θα σας συναισθανθεί.

Καλή σας θέαση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου