Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τι θα πω στον ψυχολόγο;


Είναι μία καλή ερώτηση, την οποία έχουν περισσότερο όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν έναν ψυχολόγο. Αναρωτιούνται πως και με τι θα ξεκινήσουν, τι θα τους ρωτήσει ο ψυχολόγος, πως θα φανούν στα μάτια του, τι φοβερό επρόκειτο να τους πει ή επρόκειτο να ανακαλύψουν για τους εαυτούς τους.
Επίσης, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι ο ψυχολόγος θα τους λύσει όλα τους τα προβλήματα ως δια μαγείας με μία, άντ
ε δύο συμβουλές του.
Δεν είναι καθόλου έτσι όμως...
Κατά αρχάς, το τι θα πείτε στον ψυχολόγο είναι κάτι που θα γίνει γνωστό αμέσως μόλις τον επισκεφθείτε, όσο και αν αυτό φαντάζει αδύνατο αυτή τη στιγμή. Να είστε σίγουροι ότι μόλις βρεθείτε απέναντί του θα εκπλαγείτε με το πως θα αναδυθούν από μέσα σας όλα αυτά που θέλετε να μοιραστείτε. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι από εσάς που ήδη έχουν εντοπίσει την αιτία των δυσκολιών τους και ξέρουν ακριβώς με το τι θα ξεκινήσουν.
Εξάλλου, η πρώτη ερώτηση του ψυχολόγου είναι "τι σας φέρνει εδώ?", συνεπώς θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε για την αιτία που σας οδήγησε μέχρι την πόρτα του.
Τίποτα φοβερό και τρομερό δεν επρόκειτο να συμβεί....όλες οι ανησυχίες σας θα εξαφανιστούν μόλις αρχίσετε να μιλάτε για ότι εσείς αισθάνεστε πως θέλετε να μοιραστείτε.
Σταδιακά και με την εγκαθίδρυση της εμπιστοσύνης ανάμεσά σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσετε για τον εαυτό σας και θα επιτυγχάνεται αβίαστα.
Όσον αφορά για την επίλυση των προβλημάτων σας και τον ρόλο των ψυχολόγων, επιτυγχάνεται από εσάς τους ίδιους και όχι από εκείνον. Εκείνος αποτελεί τον σύμβουλο και βοηθό στο να αποκτήσετε την ικανότητα να τα καταφέρετε μόνοι σας, στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις.
Αξίζει να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και για να το κάνουμε αυτό  χρειάζεται να τους γνωρίσουμε πρώτα. Η βοήθεια ενός ψυχολόγου είναι σημαντική για να επιτευχθεί αυτή η ''γνωριμία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου